Tuesday, March 31, 2015

LA2 (period 7) handout 1

1. What is the relationship between Macbeth and his wife? Explain.

The relationship between Macbeth and his wife was that they had a very strong relationship, and were very loyal to each other.  They had this bond were they can tell each other, the two of them were like partners in crime always together forever.

"Leave the rest to me. Ill ride ahead and delight my wife with the news of your coming. I humbly take my leave."

"My dearest love Duncan comes here tonight."

2.  What does Macbeth ultimately decide to murder Duncan?

He decided to murder Duncan because they didn't want a challenge and he wants to be king.

"When they are drunk and sleeping like pigs, what cant we do to the unguarded Duncan."

"ill ply his two officers with so much drink their memories will be fogged and their brains addled."

3.  Explain Macbeth's character thus far in the story.

Macbeth's character in the story is very mysterious because you see him as a very nice and humble personality but on the inside he's a cruel person, like how he was attempting to kill and murder Duncan.

"If fate says ill be king, well, fate may crown me, without my help."

"if we could get away with the deed after its done, then the quicker it were done, the better."

4.  Do you think he will get away with murder? Provide reasoning.

Well i think that macbeth would be able to get away with murder because of how he set the whole thing up.  I thought it was clever to make it like it was the guards fault, And plus i think he would get away with murder because he has many connections and nobody will suspect that its him.

"they will get the blame for the murder."

"who would dare to take it otherwise since we shall grieve and lament his death so loudly?"

5. What do you think macbeth should do?

I think that macbeth shouldn't murder king duncan because he his cousin and he did nothing wrong to harm him and his family, and was always so kind to them.

"this castle is pleasantly situated. the sweet and clear air appeals to me."

"

Monday, March 23, 2015

Macbeth Anticipation Guide

Macbeth Anticipation Guide
Directions: Read the following statements. Write if you agree or disagree.  Write two sentences and a personal experience to support your thoughts about each statement. There are no right or wrong answers! 
1.     Behind every great man is a great woman (every great man is supported, guided, helped and even pushed by a great woman). 
Answer: I agree because you need someone in life to help guide you through hard times.  You need someone that will support you through anything that you want to accomplish. 
2.     Witches, demons, and evil spirits actually exist.
Answer: I disagree because know one has actually proved that they exist.  Even though there are many stories and myths I still cant find myself believing in it.  
3.     Sometimes it is necessary to do something wrong to get what you want.
Answer: I disagree because if you do something wrong there is always a consequence to the situation.  Even if you are trying to do something wrong to get the right thing.  
4.     What goes around comes around (karma).
Answer: I agree because I have have some pretty bad experiences with that but i cant remember them. 
5.     Human beings are easily tempted by things they want, even if it’s wrong.
Answer: I agree with that statement because it happened to me once even though its not that bad.   
6.     If someone feels that the ruler/s of his/her country is destroying the country, that person should try to overthrow the ruler/s.
Answer: I disagree because what if they are trying to help the country but you don't know it.
7.     There are circumstances or events that justify murdering someone.
Answer: 
8.     Success is worth any price you have to pay.
9.     Kings are appointed by God, and they rule as His representatives on Earth.
10.  Your astrological forecast (your horoscope) is a good indicator of how your day will go.

11.  Traitors should be executed.

Once you are done with a partner look at the following questions and answer them together. Your answers need to be in complete sentences and you need to provide what you and your partner discussed. PROVIDE AT LEAST A PARAGRAPH PER ANSWER. Please list who your partner is. 
  1. Is evil ingrained in human nature? That is, are some people just “born evil,” or is evil caused by circumstance or environment? 
  2. Are our lives determined by fate, or by the acts of our free will? 
  3. Is redemption truly possible? That is, is it possible to commit an act of genuine evil and truly recover from it? 
  4. Is it possible to admire or respect a person whom you know has committed acts of genuine evil? 
  5. Do “the ends justify the means”? That is, if one uses morally evil methods to acquire a goal, is that goal forever tainted or polluted by the actions one has taken to achieve it? 

Wednesday, March 4, 2015

Two Thesis Statement

1. a) Theme: In the novel "Night" by Elie Wiesel he proves that through rough times staying together with family helps you feel a sense of safety and happiness.

- "I certainly do.  But on one condition: I want to stay with my father" pg 46.
22
- "Take care of your son. He's very weak and dried up.  Look after him well, to avoid the selection.  Eat! It doesn't matter what or when.  Eat everything you can. The weak don't hang bout for long" pg.42

- "I raised my eyes to look at my fathers face leaning over mine, to try to discover a smile or something resembling one upon the aged, dried up countenance." pg.65

- "Lets keep together.  We shall be stronger." pg.68

1. b) Character: Believing in religion especially for jews is such a struggle, for survivor Elie Wiesel he showed the strong strength in what he had for his religion.

- "There is joy---yes, joy.  Perhaps they thought that God could have devised no torment in hell worse then that of sitting there among the bundles, in the middle of the road, beneath a blazing sun; that anything would be preferable to that." pg.14

- "Oh god, Lord of the universe, take pity upon us in thy great mercy." pg. 16

- "Man raises himself toward god by the questions he asks him." pg.2

- "To do this is dangerous for the one who enters and also for the ones who are already there." pg.3

Monday, February 23, 2015

Critical Stance:  Wiesel chronicles the gradual dehumanization of the prisoners.  

1. A) Dehumanization:  is the psychological process of demonizing the enemy, making them seem less than human and hence not worthy of humane treatment. This can lead to increased violence, human rights violations, war crimes, and genocide.

B) The prisoners of the camp showed gradual transformations.  They show gradual transformation throughout the book because toward the beginning of the book they had a string relegion and prayed a lot for the help of god.  Toward the middle of the book they start losing their faith in their relgion because they new they were going to die sometime throughout their journey.

C) The behavior that i noticed in Elizer is that he lost faith in his religion.  The changes that I noticed in him is that he had grown more mature.

2. A) 

Tuesday, February 17, 2015

Holocaust

The word “Holocaust,” comes from the Greek words “holos” which means whole, and the word  “kaustos” which means burned, was historically used to describe a sacrificial offering burned on an altar. Ever since 1945, the word holocaust has taken on a new meaning. The holocaust is now known as the mass murder of 6 million European Jews as well as members of some other persecuted groups, such as Gypsies and homosexuals, having killed 11 million people total. The Nazis thought Jews were racially superior and they were a threat towards the Germans.

During the holocaust many innocent citizens died throughout this time.  Jewish people  were not the only ones targeted but many others were as well.  The Nazi army targeted people such as Gypsies, Homosexuals, Jehovah’s witnesses, and the disabled for persecution.  Whoever tried to resist the Nazi will also be forced to labor or even murder. “By 1945, the Germans and their collaborators  killed nearly two out of every three European Jews as part of the Final Solution.” Millions of Jewish people were killed because the Germans felt that they were a threat. During the holocaust about 11 million people died and six million of those people were jews. “Between two and three million Soviet prisoners of war were murdered or died of starvation, disease, neglect, or maltreatment.” These inhumane acts had scared so many people. So many family members were lost to the holocaust. The holocaust was such a bad time for Jewish people and many others, this deadly time period will never be forgoten.